Аманпрана

На Санскрит „aman” означава мир или почивка, а „prana” e енергията, която ни заобикаля и без която нито едно същество не може да живее. Затова «Аманпрана» означава «балансирана жизненост» по смисъла на източната философия за Ин/Ян. Това, което за Изтока не е тайна от хилядолетия, западният човек едва сега започва да проумява и преоткрива. Всичко е енергия  и ние поемаме тази енергия и от храната. За да бъдем здрави, трябва да използваме храна, в която има тази жизнена сила. Всяка преработка на храната я лишава от силата и. Рафинираните храни са изкуствени и не само, че не притежават жизненост, но и отнемат от нашата, за да бъдат преработени от организма ни. Жизнеността на продуктите може да бъде измерена по определена скала. Така се формират т.нар. «Bovis-стойности». Храни с Бовис с под 7000 отнемат енергия от нас и отслабват имунитета ни, а храни над 7500 са полезни за здравето и ни зареждат с енергия. Затова на продуктите на Аманпрана специално е отбелязана на етикета и тяхната Бовис- стойност. Аманпрана е вдъхновена от Хипократовите думи: „Нека храната е ваше лекарство. Тя използва холистичния подход в своята дейност и разглежда „цялото”, а не отделните му части, поради което продуктите на Аманпрана са подложени на възможно най-малко обработка и се произвеждат без използване на изолати. Те са органични и вегетариански. Аманпрана е една от първите компании, които използват биоразградими етикети. Слонът от логото и символизира латентна, неагресивна сила и олицетворява мъдрост, толерантност и мир.  Той е символ на щастието. Слоновете са тревопасни; те не ядат месо или риба. Прекрасна философия за утрешните поколения.

Защо да предпочетем продуктите на Аманпрана:

Аманпрана се ангажира с множество социални проекти по цял свят. Избирайки продукт на Аманпрана, вие подкрепяте една социална инциатива и давате възможност за по-добър живот на хора на другия край на света. Ето в това се състои истинското ни призвание - да бъдем човеци, дори когато пазаруваме.

Аманпрана участва в проекта „ Fair World“(Справедлив свят), подпомагайки 2000 дребни семейства на о-в Ява, заети в производството на захар от кокосов цвят. Аманпрана пази биологичното разнообразие в Колумбия, като за всеки литър червено палмово масло, което продаде, фирмата купува по едно дърво. Чрез  World Land Trust Аманпрана подпомага колумбийската екологична организация ProAves(свободен превод: За птиците) Повече информация можете да откриете на www.ProAves.org .

В сътрудничество с независимата кокосова компания „Питър Пол” и „Екосерт” (френският сертифициращ орган на биопродукти) Аманпрана стартира проект за справедлива търговия във Филипините, при който се влагат по 3% от закупеното от Аманпрана в корпоративен фонд и тези средства се използват за здраве, образование и екология. Създават се и насърчителни програми на работниците, подобряват се условията им на труд и се подпомага образованието на децата им. Компанията „Питър Пол” поддържа и болница на Филипините. Следователно всеки, закупил продукт на Аманпрана, освен за своето здраве, се грижи за създаването на по-добър живот на скромни, отрудени хора в другия край на света.