Аюрведична зеленчукова супа

ayurvedichna_zelenchukova_supa

 

 

 

 

 

 

 

 Тази супа е подходяща за всички доши по Аюрведа

 Продукти:

  • 1л вода
  • 10 г моркови
  • 10 г праз
  • 10 г бяло зеле
  • 2 ч.л. пшенично брашно
  • 1/4 ч.л. кориандър
  • 1/4 ч.л. кимион
  • 1/4 ч.л. черен пипер на зърна
  • хималайска сол
  • 1 ч.л. гхи (за веганския вариант вземете кокосово масло)
  • 1 глава лук
  • 1 лайм
  • 2 скилидки чесън
  • малко джинджифил
  • 1/2 чаша кокосово мляко

Време на приготвяне: около 35 минути

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на средноголеми парчета и ги сложете в тенджерка с вода да се сварят за 30 минути. В друга тенджерка загрейте малко гхи (кокосово масло) и задушете пшеничното брашно. Изсипете го в супата и го оставете да ври с нея 5 минути.

Накрая добавете кокосовото мляко, овкусете супата със сок от лайм и хималайска сол и сервирайте.

Източник: zentrum-der-gesundheit.de

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>