Аюрведично лятно ястие с ориз, чушки, тиквички и грах

Тъй като от Healthline.bg сме привърженици на веган кухнята и днес ще ви предложим едно лятно веган аюрведично ястие, пъстро и ароматно като лятото.

ayurvedichno_oriz_chushki_tikvichki_grah

Продукти за 4 порции:

  • Подправки:
  • 1/2 ч.л. семена от кимион
  • 1/2 ч.л. семена синап
  • 3 зелени обвивки от кардамон
  • 1/2 ч.л. къри на прах
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. риган
  • 2 с.л. био песто или босилек

Начин на приготвяне:

Обелете лука. Измийте чушката и махнете семките. Измийте тиквичката. Нарежете всички зеленчуци на малки кубчета.

Загрейте кокосовото масло в тиган и задушете леко семената синап, семената кимион, ситно нарязаните зеленчуци и граха.  След това добавете водата, ориза и киноата. Овкусете със сол, кардамон, куркума, къри на прах, мащерка и риган. По желание можете да добавите и черен пипер. Оставете ястието да къкри на слаб огън. Накрая прибавете балсамовия оцет и био пестото/ босилека.

* Не ползвайте тигани с незалепващо покритие!

Ако ви харесва, споделете го!

Едно мнение по „Аюрведично лятно ястие с ориз, чушки, тиквички и грах

  1. Pingback: Веган супа от тиквички с кокосов аромат | Health Line

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>