Аюрведично ястие със земна ябълка и лук

ayurvedichno_qstie_sas_zemna_qbylka_i_luk

Вече захладня навън, лятото е към своя край за мое и ваше огромно съжаление, но какво да се прави – ще се радваме на благата на есента и зимата вече. Време е да стегнем есенните менюта, за да се подготвим както емоционално и ментално, така и физически, така да се каже. Древната наука Аюрведа ни съветва да приготвяме храната си само със сезонни плодове и зеленчуци, като през лятото използваме такива с охлаждащи свойства, а през зимата – със загряващи. Същото важи и за подправките. Предлагаме ви едно просто, но вкусно ястие с често пренебрегваната земна ябълка или „топинамбур.“

Продукти за 4 порции:

Подправки:

  • 1 с.л. куркума
  • 1с.л. кимион
  • 1 с.л. семена копър
  • черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Обелете земните ябълки и ги нарежете на тънки филийки. Сварете ги на пара. Обелете лука и нарежете лука на ситно. Загрейте кокосовото масло в тигана и запържете за кратко лука, заедно със семената кимион. След това добавете земните ябълки и вода. Досварете ястието и го овкусете с куркума, черен пипер и сол.

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>