ajurvedichno_qstie_patladjan

Аюрведично ястие с патладжан

Това аюрведично ястие е подходящо за Вата и Питха типове по Аюрведа

Продукти:

  • 200 г патладжан
  • 10 г лук
  • 5 г чесън
  • 1/2 чаша кокосово мляко
  • 1 с.л. кокосово масло
  • 1 ч.л. къри на прах, запечено
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. семена от сминдух
  • 1/4 ч.л. куркума
  • къри на прах
  • канела

Начин на приготвяне:

Измийте патладжана и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно лука и чесъна и го задушете в загрятото кокосово масло. Добавете патладжана и го запържете за 5 минути. Изсипете вътре семената от сминдух и подправките и „угасете“ ястието с кокосовото мляко. Оставете го за малко да заври и го дръпнете от котлона.

Добър апетит!

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>