Бадемов кекс с фурми без глутен и захар

bademov_keks_s_furmi_bez_gluten_i_zahar-624x390Продукти:

  • 400 г фурми (накиснати за около 2 часа)
  • 230 г бадеми
  • 1 с.л. натрошено ленено семе с 3 с.л. вода
  • кората на 1 лимон
  • ванилия на върха на ножа
  • 400 г ябълков мус
  • 5 с.л. разтопено кокосово масло
  • кокосови фибри за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте лененото семе с водата и го оставете да набъбне.

2. Смелете фурмите.

3. Смелете бадемите отделно.

4. Изсипете фурмите, бадемите, лененото семе, кората от лимон, канелата, ванилията, кокосовото масло и ябълковия мус в кухненския робот и ги разбийте.

5. Изпечете на 175 °C около 90 минути.

6. Внимание! Кексът трябва да е напълно изстинал, преди да го извадите от формата.

7. Поръсете с кокосови фибри.

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>