Бисквитки от овесени ядки

biskvitki_ot_oveseni_qdkiТези бисквитки са здравословна алтернатива на купените и тъй като правенето им отнема малко повечко време си заслужава да приготвите по-голямо количество и да ги замразите.

Продукти:

  • 1 ч.ч. златен лен (накинат и пасиран)
  • канела
  • кардамон
  • 4 с.л. разтопено кокосово масло екстра върджин Аманпрана
  • 4 узрели банана
  • 500 г фини овесени ядки (или 300 г овесени ядки, 100 г бадемово брашно и 100 г овесени или пшенични зародиши)
  • около 4 ч.л. кокосова захар Гула Джава Фина (Аманпрана)
  • 4-6 с.л. микс от сурови нарязани ядки (не печени)
  • 4 с.л. настърган кокос
  • 4 с.л. сурови слънчогледови семена
  • 4 с.л. сурови тиквени семки
  • няколко необработени със сяра нарязани на ситно сушени кайсии, сини сливи или смокини
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Сложете в купа златния лен, канелата, кардамона, кокосовото масло и бананите и ги разбийте с миксера. След това прибавете захарта Гула Джава, ядковия микс, кокоса, слънчогледовите семена, кайсиите, лимоновия сок и щипка сол. Опитайте сместа и ако се налага евентуално добавете още канела, кокос или др.

С навлажнени ръце оформете малки топчета от тестото. Притиснете ги добре и ги наредете в застлана с хартия за печене тавичка. Изпечете ги за около 45 минути на 150 °C в предварително загрята фурна.

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>