Веган ванилов сос

Класическият ванилов сос или крем, приготвен обикновено с прясно мляко или яйца, е всичко друго, но не и здравословна храна. Затова можете да замените животинските продукти с растителни и ще получите леко веган сосче, подходящо за палачинки и други сладкиши.

vegan_vanilov_sos-300x199Продукти:

  • 1 ч.л. бурбонска ванилия на прах
  • 3 с.л. студена вода
  • 2 ч.л. нишесте
  • 200 мл соево мляко
  • 50 г бял бадемов мус

Начин на приготвяне:

Разбийте бадемовия мус със соевото мляко и го сложете в малка тенджерка. Загрейте на средна температура. През това време разбъркайте нишестето с вода.

Изсипете нишестето и ванилията в горещото соево мляко и го оставете да заври, като разбърквате постоянно, докато се сгъсти сосът. Сервирайте крема горещ.

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>