Картофена супа с моркови и грах

kartofena_supa_s_morkovi_i_grah

 

 

 

 

 

 

 

Продукти за 6 души:

  • 1 1/2 л вода
  • 450 г зелен, белен сух грах
  • 3 средноголеми обелени картофа, нарязани на кубчета.
  • 2 големи обелени моркова, нарязани на шайби
  • 2 обелени стръка селъри
  • 1 голяма глава лук, нарязан на ситно
  • 1 1/2 ч.л. нерафинирана сол
  • 1 ч.л.чесън на прах или 1 пресована скилидка чесън
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 дафинов лист

Време на приготвяне: около 1 час и 40 минути

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера сложете граха, водата, лука и подправките и варете на бавен огън около час. Добавете морковите, картофите и парчетата селъри. Сложете капака и оставете за още 45 минути, като разбърквате отвреме-навреме.

Накрая извадете дафиновия лист и ако е нужно, пасирайте супата. Сервирайте я топла.

 

Източник: zentrum-der-gesundheit.de

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>