Кокосова супа с леща

 

kokosova_supa_s_leshta

 

 

 

 

 

 

 

 

Продукти:

  • 400 мл кокосово мляко
  • 100 г червена леща
  • 1500 мл вода
  • 2 стръка лимонова трева, нарязана
  • 1 връзка пресен кориандър или магданоз
  • 2 глави червен лук, нарязан на ситно
  • 2 листа от лимон
  • 2 моркова, нстъргани на ситно
  • 2 сушени люти чушки, натрошени на ситно
  • джинджифил (около 4 см), обелен и настърган
  • 4 ситно нарязани скилидки чесън
  • 2 с.л. соев сос
  • 4 с.л. кокосово масло
  • 2 с.л. семена от копър
  • 2 с.л. семена от кориандър
  • сока на 1 лимон
  • сол

Начин на приготвяне:

Сложете семената от кориандър и копър в сух тиган и ги запечете, докато се освободят ароматите им. Оставете ги да се охладят и ги смелете в хаванче.

Запържете в тиган с кокосово масло за 5 минути лука, морковите, чесъна, лимоновите листа, джинджифила, лимоновата трева и лютите чушки.

Добавете кокосовото мляко, подправките и водата. Оставете ги да заврат и изсипете лещата. Варете супата, докато се свари лещата.

Овкусете с лимонов сок, соев сос, сол и пресен кориандър.

 

www.zentrum-der-gesundheit.de

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>