Кокосови шишчета с тофу

kokosovi_shishcheta_s_tofu

 

 

 

 

 

 

 

Продукти:

За маринатата:

  • 400 г тофу
  • 1/2 прясно манго
  • 6 с.л. соев сос
  • 3 с.л. прясно настърган джинджифил
  • 3 скилидки чесън
  • чили на прах

За соса:

  • 1/2 прясно манго
  • 125 мл зеленчуков бульон (без мая)
  • 3 с.л. сок от грейпфрут
  • 2 с.л. стафиди
  • 1 с.л. кленов сироп
  • сол
  • черен пипер

За панировката:

  • 6-8 с.л. кокосово брашно
  • 4 с.л. пълнозърнесто брашно за паниране
  • 4 с.л. кокосово масло
  • златен лен, предварително накиснат и пасиран

Начин на приготвяне:

Смесете соевия сос, джинджифила, чесъна и ситно нарязаното манго и овкусете сместа с чили.

Нарежете тофуто на 16 пръчици и го оставете за 3 часа в маринатата.

Задушете ситно нарязаното манго и стафидите за 8 минути в зеленчуковия бульон.

Налейте сока от грейпфрут и кленовия сироп, пасирайте и овкусете със сол и черен пипер.

Изплакнете пръчиците тофу за кратко със студена вода, подсушете ги и ги потопете първо в пасирания лен, след това в панировката. Изпържете ги на средна температура от всички страни и ги сервирайте със соса.

 

 

www.zentrum-der-gesundheit.de

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>