Кокосовото масло е незаменимо при всякакви храносмилателни проблеми

Кокосовото масло осигурява усвояването на повече хранителни вещества. То е богато на МКСВ (мастни киселини със средна дължина на веригата) – малки молекули, които се усвояват бързо и лесно. Разумно е да замените мастните киселини с дълги вериги, каквито има в царевичното, слънчогледовото, маслиновото и соевото олио с кокосово масло, ако сте от хората, които имат проблеми с червата, стомаха и храносмилането. Това важи особено за по-възрастните, децата и хората с лабилна нервна система.  Същото се отнася и за хора, които страдат от спастичнo дебело черво, улцерозен колит, гастрит, дивертикулоза, хронични чревни инфекции, болест на Крон и запек. В тези случаи се усвояват много по-малко хранителни вещества и тялото ни натрупва токсини от увредените черва, като се стига до ацидоза, а това се отразява неблагоприятно на нашата жизненост и здраве. Спасението е диета, детоксикация и кокосово масло.

KOKOSOVOTO_MASLO_E_NEZAMENIMO_PRI_VSIAKAKVI_HRANOSMIATELNI_PROBLEMI

 Фармацевтът Дж. Гредън и д-р Т. Гредън казват следното: „Кокосовите бисквити са по-полезни за хора с болестта на Крон от което и да било друго лекарство.

МСКВ( мастни киселини със средно дълги вериги) ще осигурят по-бързо и лесно усвояване на хранителните вещества от червата, отколкото МКДВ( мастни киселини с дълги вериги). Колкото по-дълга е веригата на веществата, както е случаят с EPA и DHA в рибеното масло, толкова по-трудно ще е на червата да ги обработят. Колкото повече арахидонови киселини има в храната (напр. месо), толкова повече се инфектират червата. Богатата на полиненаситени мастни киселини диета (като тлъста риба, слънчогледово олио, маслото от ленено семе) най-много затруднява работата на червата. МКСВ в кокосовото масло помагат на хора с частично или изцяло отстранено дебело черво да усвоят хранителните вещества по-лесно. Това се дължи на факта, че МКСВ са малки мастни молекули. Белгийско изследване показва, че витамин Е се усвоява два пъти по-бързо от формули, които съдържат МКСВ, отколкото от такива, които съдържат МКДВ.

Здрава чревна флора се постига посредством диета, която е богата на фибри и необработени плодове и зеленчуци. Други храни, които допринасят за това, са: ферментирали храни като кисело зеле; други ферментирали зеленчуци като някои кисели краставички; богати на инсулин зеленчуци като земни ябълки и лук; комбуча, кисело мляко, сурови сирена, кисело мляко, някои вина, бира и винегрет. Естествено, те не трябва да са пастьоризирани или затоплени, защото така се унищожават полезните бактерии.

Кокосовото масло предотвратява и лекува чревни инфекции. Три лъжици на ден, винаги преди или по време на ядене, ще убият гъбичките в червата ви. Големият брой умиращи гъбички може да ви причини главоболие, обрив или диария. Тази реакция се нарича реакция на Херксхаймер. Бързото умиране на микроорганизми означава, че тези гъбички отделят токсини. Тази реакция обаче означава още, че се справяте добре с премахването на гъбичките.

 

Ако ви харесва, споделете го!

2 мнения по „Кокосовото масло е незаменимо при всякакви храносмилателни проблеми

  1. Pingback: Смути от спирулина и ананас | Health Line

  2. Pingback: Готви с цвят! Хромотерапия в кухнята | Health Line

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>