Кокосова тарталета със смокини

kokosova_tartaleta_smokini

 

Продукти:

  • 1 чаша кокосови стърготини
  • 8-10 фурми, обезкостени и накиснати за 2 часа
  • 3  с.л. кокосов мус или 2 с.л. кокосово масло
  • евентуално малко сироп от агаве

За крема:

  • 3/4 чаши кашу, накиснато за 4 часа
  • 2 с.л. или повече захар от кокосов цвят, сироп от агаве или друг подсладител
  • 1/4 чаша вода

За гарниране:

3-4 пресни, узрели смокини, измити

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте в блендера всички продукти за тестото и оформете блат. Ако не е достатъчно пластично, добавете още кокосов мус, кокосово масло или сироп от агаве.
  • 2. Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене и изсипете сместа вътре, като я притискате към дъното на тавичката.
  • 3. За да приготвите крема от кашу, разбийте всички продукти за крема в блендера. Разпределете крема върху блата. Оставете тортата за 1 час в камерата на хладилника.
  • 4. Преди консумация размразете тортата за кратко и я гарнирайте с нарязаните на шайби смокини.

 

www.veganblatt.com

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>