Крекери с тофу

С днешната лесна рецепта ще ви покажем как да си направите бързо и лесно вкусни и здравословни крекери, без никакви животински продукти. Подходящи са за хора на диета, вегани, вегетарианци и всички, които избягват глутен. Можете да си ги похапнете в офиса като бърза закуска, по време на излет или просто да почерпите приятели с тях. Децата ги харесват и ще оберете овациите, ако извадите такива крекери на детското парти.

krekeri_s_tofu

Продукти за 12 броя:

Варианти:

  • добавете 1 с.л.  къри на прах и/или
  • 1 с.л.сушени парченца лук или чесън на прах

Начин на приготвяне:

Смесете бадемовото брашно, златния лен, солта и тофуто. Добавете кокосовите фибри и омесете тестото за десетина минути.

Оформете малки топчета, притиснете ги към застлана с хартия за печене тава, докато се сплескат и крекерите ви са готови. Изпечете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>