Яхния с ориз и леща

 

qhniq_s_oriz_i_leshta

 

 

 

 

 

 

 

Продукти:

  • 200 г пълнозърнест ориз
  • 500 г моркови
  • 200 г зелена леща
  • 100 г кокосови стърготини
  • 500 мл зеленчуков бульон без мая
  • около 50 мл соева сметана
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. орехови ядки, едро нарязани
  • 2 с.л. кокосово масло
  • 1 с.л. студенопресован зехтин
  • 3-4 см пресен джинджифил
  • 2 люти чушки
  • кокосово масло за формата
  • 1 връзка магданоз
  • 1 пръчка канела
  • морска сол

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно. Загрейте кокосовото масло в тенджера и задушете вътре лука за малко. Измийте ориза, прибавете го към лука, заедно с пръчката канела и го задушете леко. Добавете чушките и горещия зеленчуков бульон. Гответе 20 минути на затворен капак при ниска температура. Извадете чушките и пръчката канела.

Измийте лещата, прибавете я към ориза и варете, докато и двете са почти готови.

Намажете керамична форма за суфле с малко кокосово масло. Разбъркайте ориза и суфлето със соевата сметана и  ги изсипете във формата. Почистете морковите и ги настържете с ренде. Прибавете ситно нарязания магданоз, кокосовите стърготини и едро нарязаните орхи. Обелете джинджифила  и го настържете. Прибавете го към морковите и добавете сол и 2 с.л. кокосово масло.

Разпределете зеленчуците върху ориза и лещата. Изпечете ястието в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути под капак и го оставете да се запече още 20 минути без капак.

 

 

 

www.zentrum-der-gesundheit.de

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>