Кюфтета от елда и грах с кокосово масло

Ако има още някой неразбрал, че не е задължително кюфтетата да са от месо, да погледне долната рецепта за кюфтенца от елда.

kiufeta_ot_elda_i_grah_s_kokosovo maslo

снимка: Р. Иванова

Продукти:

  • 400 г бланширана елда, предварително накисната във вода за 24 часа, докато се разпукат зърната
  • 1 ч.ч. замразен грах
  • 1 голяма глава много ситно нарязан лук
  • сушени подправки по избор
  • кокосово масло екстра върджин, предварително разтопено
  • хималайска сол
  • сушени подправки по избор

За соса:

  • 2 с.л. сусамов тахан
  • 1 с.л. прясноизцеден сок от лимон
  • зехтин екстра върджин
  • хималайска сол
  • куркума (по желание)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Измийте елдата и я отцедете добре. Добавете всички останали продукти и оформете кюфтенца. Сложете ги в застлана с хартия за печене тавичка и ги изпечете до порозовяване. Поднесете кюфтенцата със соса.

Добър апетит!

 Р. Иванова

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>