Мариновани тиквички

Ако имате градина, пълна с тиквички, тази рецепта е за вас.

marinovani_tikvichki-300x200Продукти:

  • 500 мл оцет
  • 9 дафинови листа
  • 500 мл зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. смлян шарен пипер
  • 9 зърна черен пипер
  • 9 зърна бахар
  • 3 с.л. сол
  • 6 тиквички (средно големи)
  • 1 с.л. захар
  • 3 глави лук

Начин на приготвяне:

1. Измийте тиквичките и ги нарежете на средно големи кубчета. Обелете лука и го нарежете на кръгчета. Сложете всичко в тенджера с вода, така че зеленчуците да са покрити с водата. Добавете щипка сол и оставете да къкри за 2,5-3 часа на тих огън. Ако се налага добавяйте вода.

2. В друга тенджерка разбъркайте оцета, зехтина, черния пипер и захарта и оставете сместа да заври за кратко.

3. В стерилни стъклени буркани сложете по 3 дафинови листа, 3 зрънца черен пипер и 3 зрънца бахар.

4. Напълнете бурканите със сварените тиквички и лука. Върху тях налейте маринатата от зехтин и оцет. Затворете бурканите добре и ги сварете на 80°С  за няколко минути. Оставете ги да изстинат и ги приберете на тъмно място за 4 седмици, а след този можете да ги консумирате.

http://www.gutekueche.at

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>