Най-добрият сос с кокосово масло за зеленчуци, аспержи и огретени

nai_dobriqt_sos_s_kokosovo_masloПродукти:

  • 100 г броколи
  • 300 г картофи
  • 100 г лашу
  • 1 1/2 с.л. сусам
  • 410 мл топла вода
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 100 г кокосово масло
  • 1 пълна ч.л. горчица, средно люта
  • 1 равна ч.л. бял пипер
  • 1 ч.л. хималайска сол
  • 1 ч.л. подправки по избор
  • 70 мл кокосово или бадемово мляко
  • 3 стръка пресни подправки

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на ситно. Измийте броколите и ги разделете на малки розички. Сварете броколите и картофите за 5 минути в тенджера с подсолена вода, докато омекнат.

През това време сложете всички останали продукти с водата в кухненския робот. Добавете отцедените картофи и броколи и ги разбийте. Овкусете с подправките.

Този сос можете да съхранявате няколко дни в хладилник.  Подходящ е за всякакви зеленчуци – картофи, аспержи, за огретени и за тофу.

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>