Не холестеролът, а понижаващите холестерола лекарства са нездравословни

Всички лекарства, които понижават холестерола, представляват риск за нашето здраве. Понижаващите холестерола лекарства пречат на тялото ни да възстановява щетите върху увредените кръвоносни съдове и белите дробове чрез холестерола. Тези лекарства блокират ензима, който е необходим за произвеждането на холестерола, но като резултат също блокират произвеждането на коензим Q10, който е жизненоважен за нашето сърце и мускули.

NE_HOLESTEROLYT_A_PONIJAVASHTITE_HOLESTEROLA_LEKARSTVA_SA_NEZDRAVOSLOVNI

Мускулите на сърцето може да отслабнат, вследствие на което се повишава рискът от сърдечно-съдови заболявания. Също така мускулите могат да отслабнат, да намалят обема си и да развият инфекции много по-бързо. Произвеждането на висококачествени жлъчни соли също намалява, като правилното усвояване на мазнини и абсорбирането на мастните киселини Oмега-3/6  намалява. Натрупването на тези киселини обаче води до увеличаване на риска от сърдечно-съдови заболявания, ревматични симптоми и депресия. Прекалено високите нива на холестерола се дължат главно на недостиг или неправилен баланс на хранителните вещества и силен стрес. Идеята е да се справим с причината, напр. дисбаланса на хранителните вещества или стреса. Оттук следва, че не е много разумно незабавно да се блокират естествените защитни сили на нашето тяло, т.е. холестерола. Не той е причината за проблемите, а по-скоро хранителният дисбаланс и стресът.

Понижаващите холестерола лекарства ускоряват прогресирането на сърдечно-съдовите заболявания

Изследване от 2003 година показва, че понижаващите холестерола лекарства наистина ефективно намаляват неговите нива (И какво от това?) и че след 1 година плаката по артериите се е увеличила с 9,2% (Американски журнал по кардиология). С други думи: заболяването продължава, но холестеролът в тялото е с понижени нива. Или образно казано: предупредителната светлина на индиктора за горивото на колата ви не свети, но горивото в резервоара е на привършване. По-разумно е да добавите гориво, отколкото да изключите предупредителните сигнали. Хората на възраст над 70  години с по-високи нива на холестерол претърпяват по-малко сърдечни удари, отколкото тези с ниски нива. Д-р С. Хулей от Калифорнийският университет казва: „Много съм притеснен за всички тези възрастни хора, които приемат понижаващи холестерола лекарства.”

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>