Оризови рулца със сусамов винегрет в кокосово масло

 

orizovi_rulca_sys_susamov_vinegret_s_kokosovo_masloПродукти:

  • 1 краставица
  • 1 връзка репички
  • 4 листа оризова хартия
  • 4 с.л. тамари (био соев сос)
  • 2 с.л. нарязани фъстъци
  • 2 с.л. нарязан пресен кориандър
  • 1 с.л. кокосово масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. сусамово масло
  • 1 ч.л. печени сусамови семена
  • 1 ч.л. прясно настърган джинджифил
  • 1 ч.л. домашен или био ябълков оцет
  • черен пипер, прясно смлян

Начин на приготвяне:

Нарежете краставицата на тънки ленти.

Смесете краставицата с фъстъците, кориандърa, джинджифилa, кокосовото масло и зехтина и ги овкусете с черния пипер и солта.

Измийте репичките, без да премахвате листата. Сложете ги в тенджерка, добавете оцета, сложете капака и ги задушете.

Разбъркайте сусамовото масло със сусама.

Накиснете оризовите кори за 1 минута в топла вода и ги разстелете върху кухненска кърпа.

Разпределете маринованата краставица върху оризовите листа и ги навийте на стегнати рулца.

Аранжирайте рулцата върху чиния с маринованите репички и ги напръскайте със соево-сусамов винегрет.

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>