Пастет от патладжан

Октомври е! Да се възползваме от щедрите блага на есента. Смятаме да ви зарадваме с едно чудесно пастетче от патладжан.

pastet_ot_patladjan

снимка: veganguerilla.de

Продукти:

Начин на приготвяне:

Махнете дръжките на патладжаните, измийте ги и ги изпечете във фурната. Оставете ги да изстинат и ги обелете. Сложете всички съставки в купа и ги пасирайте до получаване на хомогенна маса. Ако не харесвате кремообразния вид на пастета, нарежете патладжана на парченца и го гарнирайте с други зеленчуци и подправки по избор.

Този пастет е идеален за мазане върху филийка пълнозърнест хляб.

Още рецепти с патладжан:

Патладжани с тофу

Лятна зеленчукова фантазия

Зеленчуци на грил

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>