Пълнени чушки с кафяв и червен ориз

Откакто разбрах, че червените чушки съдържат повече витамин С от лимоните, предпочитам да си ги ям сурови, но понякога се налага да се направи някое вкусно изключение, какъвто е случаят с днешната рецепта.

pylneni_chushki_s_kafqv_i_cherven orizснимка: Р. Иванова

Продукти за 4 порции:

  • 4 едри червени, месести чушки
  • 200 г кафяв (неполиран) ориз, накиснат за няколко часа
  • 200 г червен ориз, накиснат за няколко часа
  • 1 средно голяма глава лук
  • 1/2 ч.ч. обезкостени маслини
  • 200 г замразен грах
  • зехтин
  • подправки по избор
  • хималайска сол

Начин на приготвяне:

Измийте чушките и ги изчистете. Нарежете лука на ситно, като оставите няколко по-големи парчета, които да използвате после за капачета на чушките. Изцедете ориза и го измийте. Сложетете лука, ориза и граха в дълбока купа. Добавете маслините и овкусете със сол, зехтин и подправки. Разбъркайте добре. Напълнете чушките със сместа и сложете капаче от лук, за да не излиза плънката при варенето.Наредете чушките плътно в тенджера и ги сварете на умерена температура при затворен капак.

Р. Иванова

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>