Скордаля

 

skordalia

 

 

 

 

 

 

Tова е рецепта за гръцко предястие, което е много лесно за приготвяне и има много вариации. Този специалитет можете да сервирате с арабски питки.

Продукти:

  • 250 г сварени, обелени и смачкани картофи
  • 3 скилидки чесън, обелени и смлени
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 връзка магданоз, ситно нарязан
  • 1 щипка нерафинирана сол
  • 1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

Пасирайте всички съставки с пасатор и оставете да се развият ароматите. Сервирайте с арабска питка или селски хляб, маслини и люти чушки.

 

 

gutekueche.at

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>