Сладкиш с банани и лимони

 

sladkish_s_banani_i_limoni

Продукти:

  • 1.ч.ч. накиснат златен лен
  • 100 мл соево или оризово мляко
  • 1 с.л. кокосово масло екстра върджин Аманпрана, разтопено на водна баня)
  • 5 добре узрели банана
  • 3 с.л. овесени зародиши
  • около 300 г овесени ядки
  • 1 щипка смляна Бурбонска ванилия
  • 4-5 ч.л. кокосова захар Гула Джава Фина
  • 50 г настърган кокос или 1 с.л. кокосови фибри Аманпрана
  • 50 г бадемово брашно
  • 3 с.л. сурови слънчогледови семена
  • 100 г микс от сурови ядки, нарязани на ситно или филирани бадеми
  • сока на 1 измит лимон( био), евентуално и настърганата му кора
  • 2 ч.л. агар-агар

Начин на приготвяне:

Пасирайте златния лен до гладка каша. Смесете го със соевото мляко, кокосовото масло и бананите. Към сместа прибавете всички останали продукти( без лимона) и разбъркайте добре. Прибавете настърганата лимонова кора и изцедения сок към сместа. Тестото трябва да има вкус на лимон, за да стане сладкишът достатъчно ароматен.

Изсипете сместа в намазнена форма за печене и го изпечете за около 1 час на 160 °С в предварително загрята фурна. Резултатът е сладкиш със стабилна текстура и след изпичане и изстиване може да се замрази при необходимост. Подходящ е за основно хранене и междинна закуска или като храна за из път.

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>