Суров хляб

surov_hliab

снимка: rohspirit.de

Днешната рецепта е създадена от Урсула от rohkostundmehr.com и е базирана на легендарния чеснов хляб от калифорнийския гурмански суровоядски ресторант AuLac. Ако не обичате чесън, можете да я приготвите без него.

Продукти:

  • 1 1/2 чаши смлян златен лен, предварително накиснат във вода
  • 4 чаши смлени бадеми
  • 4 скилидки чесън
  • ситно смляна морска сол
  • суров соев сос
  • сока на половин лимон

Начин на приготвяне:

Сложете всичко в кухненския робот и разбъркайте добре. Имайте предвид, че колкото повече ленено семе използвате, толкова по-плътно става тестото, съответно колкото повече са бадемите, толкова по-пухкава ще е и сместа. Бадемотото брашно е идеалният заместител на брашното и е подходящо за хора с непоносимост към глутен.

Оформете хляба или сложете тестото във форма за хляб, изсипете го на дъска и го нарежете на филийки с желаната дебелина. Изсушете ги в дехидратор или във фурна на 45 градуса за около 8 – 10 часа.

 

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>