Фелдсалата със соеви кълнове

feldsalata_sys_soevi_kylnove

 

 

 

 

 

 

 

Продукти:

  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 2 домата
  • 1 щипка смлян бял пипер
  • 2 стръка зелен лук
  • 1 щипка морска сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 100 г фелдсалата
  • 1 с.л. орехово масло
  • 1 щипка захар

Начин на приготвяне:

1. Бланширайте соевите кълнове за 2 минути в подсолена вода и ги отцедете. Изчистете фелдсалатата, измийте я и я подсушете. Измийте доматите, нарежете ги на четвъртинки, махнете семенната част и ги нарежете на на тънки ленти.

2. За да приготвите винегрета разбъркайте зехтина с ореховото масло и балсамовия оцет, като добавите сол, захар и пипер до получаване на кремообразна смес. Сипете го върху салатата, разбъркайте добре и сервирайте.

 

Източник: gutekueche.at

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>