Хляб с розмарин и кокосово масло

 

 

hlqb_s_rozmarin_i_kokosovo_maslo

 

 

 

 

 

 

 

 

Продукти:

  • 750 г кокосови фибри
  • 450 г хладка вода
  • 150 мл кокосово масло
  • 25 г прясна био мая
  • 1/2 ч.л. нерафинирана сол
  • морска сол
  • няколко стръка пресен розмарин

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и солта в голяма купа  направете кладенче в средата. Начупете маята вътре. Добавете 3 с.л. кокосово масло и го разбъркайте с вилица, докато маята се разтвори.
Налейте водата вътре и разбъркайте с ръце. Сложете тестото на работния плот, поръсен с брашно и оформете гладко и еластично тесто. Тестото не трябва да лепне по ръцете.

Сложете тестото в намаслена купа, завийте го с навлажнена кухненска кърпа и го оставете на топло място докато удвои обема си ( от 30 минути до 1 час и половина).

Разтелете тестото, разделете го на 2 части и ги оформете на 2 топки. Разточете топките и ги сложете в намаслени тавички.

Покрийте тавичките с влажна кърпа и оставете тестото да втаса още 30 минути. „ахнете кърпите и направете дупки с пръст на повърхността на тестото. Намажете с останалото масло и поръсете със сол. Оставете за още 30 минути.

Напръскайте хлябовете с вода, поръсете ги с розмарин и ги изпечете в нагрята фурна на 300 градуса около 20-25 минути.

Сервирайте този хляб като предястие със зехтин или орехово масло и пресни маслини.

Добър апетит!

 

 

zentrum-der-gesundheit.de

 

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>