Кокосовото масло не само дава повече енергия, но помага и за изгаряне на мазнини

В изследване, проведено с мъже, метаболизмът се покачва с 12% заради МКСВ ( мастни киселини със средно дълги вериги), докато МКДВ (мастни киселини с дълги вериги) го повишават с едва 4%. Това означава, че с МКСВ от кокосовото масло вие произвеждате повече енергия и изгаряте повече калории. Това е благоприятно за вашето тегло и вашата жизненост.  Изследователите казват, че когато мазнини с МКДВ (като слънчогледово олио и зехтин, например) се заместят с режим на хранене с мазнини с МКСВ, това намалява теглото в дългосрочен план.

KOKOSOVOTO_MASLO_NE_SAMO_DAVA_POVECHE_ENERGIQ_NO_I_POMAGA

Отслабване с МКСВ от кокосово масло

Може да се каже, че кокосовото масло помага за отслабването или поне забавя натрупването на мазнини по тялото.

МКСВ съдържат 10% по-малко калории от други мазнини. Широко прието е, че всички мазнини съдържат 9,2 калории за грам (например зехтина и маслото), но това не е напълно вярно. МКСВ в кокосовото масло съдържат само 8,2 калории за грам, което е с 10% по-малко. Какво означава това на теория? В диета с калориен прием 2000 и 30% мазнини, 600 калории ще са набавени от мазнините. Ако всички тези калории идват от МКСВ, тогава калорийният прием на тялото от мазнини е само 540 (60 калории на ден). Ако умножим това по 365 дни, то резултатът е 21,900 калории. Това се равнява на 3 килограма мазнини или 8 до 10 килограма мазнини по тялото. На практика това може да означава, че ако заменим 30% мазнини с кокосово масло, можем да си спестим 2 до 3 килограма тегло годишно. За много хора това са килограмите, с които трябва да се справят годишно.

 МКСВ се натрупват по-бавно и се изгарят по-лесно. Всеки ще се съгласи, че натрупваме повечето от нещата, които ядем. Но не всички хранителни вещества се натрупват така лесно. МКСВ от кокосовото масло биват използвани от тялото на първо място за енергия.  Някои изследователи показват ефекта на загуба на тегло при консумация на кокосово масло. Означава ли това, че ако заменим определени мазнини с кокосово масло ще отслабнем по-бързо?

Да! Но това не е всичко.

Един подробен доклад от 2002 на Мари-Пиери Сент-Онж и Питър Джоунс от Университета МакГил, Квебек, Канада, се занимава с това как затлъстяването   може да се лекува с МКСВ. Авторите се запознават с 30 изследвания, като стигат до извода, че МКСВ имат положителен ефект върху метаболизма, чувството за ситост и теглото. В повечето изследвания учените забелязват, че метаболизмът (повече енергия и по-високо изгаряне на мазнини) се е увеличил след прием на 30 до 40% мазнини от МКСВ в кокосовото масло. През 1998 в Испания изследователите достигат до заключението, че кокосовото масло намалява мастните натрупвания при плъховете.

Кокосовото масло екстра върджин и вашето тегло:

1.В сравнение с други мазнини, кокосовото масло съдържа по-малко калории.

2.Кокосовото масло се използва главно за енергия

3.Кокосовото масло не се натрупва като мазнини по тялото

4.Кокосовото масло осигурява повече термогенеза

5.Кокосовото масло осигурява повече изгаряне на калории (заради по-високия метаболизъм)

6.Заедно с кокосовото масло се изгарят повече други мазнини

 

Ако ви харесва, споделете го!

3 мнения по „Кокосовото масло не само дава повече енергия, но помага и за изгаряне на мазнини

  1. Pingback: Все повече учени отхвърлят хипотезата за мазнините | Health Line

  2. Pingback: Кокосовото масло – идеално за отслабване, за напълняване и за спорт | Health Line

  3. Pingback: Ако искате да отслабнете, заменете част от захарите във вашата диета с кокосово масло | Health Line

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>