ayurvedichna_salata_ot_cherveno_cveklo

Аюрведична салата от червено цвекло

Продукти:

  • 350 г червено цвекло
  • 1 щипка кокосова захар
  • 1 ч.л. морска сол
  • 1 с.л. кокосови стърготини
  • 1 шепа пресен кориандър,  нарязан

Подправки:

  • 1-2 с.л. кокосово или фъстъчено масло
  • 1 ч.л. кимион или синапени зърна
  • 1/4 ч.л. асфетида
  • 1/4 ч.л. куркума
  • 1/4 ч.л. чили на прах

Начин на приготвяне:

1. Обелете червеното цвекло и го настържете на едро.

2. Загрейте подправките, добавете кимиона и го запържете.

3. Добавете последователно куркумата, чилито на прах и кокосовите стърготини и ги запържете  за кратко.

4. След това добавете червеното цвекло и го задушете  до омекване. Овкусете със захар и сол, прибавете  кориандъра  и разбъркайте добре.ьь

Ако ви харесва, споделете го!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>