Червено палмово масло

Органичното червено палмово масло екстра върджин e 100% натурален, здравословен продукт, който се добива чрез механично и студено пресоване на  червените палмови плодове. Така се запазват всички важни хранителни вещества като каротини, стероли, витамин Е и др., които липсват в обикновеното, рафинирано палмово масло.

Върху филийка, за печене, пържене, в уок и във фритюрник червеното палмово масло показва превъзходните си качества. На филийка ще усетите най-добре неговия вкус. При загряване ще придаде на вашите ястия приятен екзотичен привкус и златисти нюанси.

Органичното червено палмово екстра върджин съдържа много малко полиненаситени мастни киселини, което го прави много стабилно при нагряване. За разлика от другите масла и хранителни продукти,  които не бива да бъдат нагрявани на повече от 170- 180 ° C червеното палмово масло на Аманпрана издържа на температури до 230° C.

Червеното палмово масло екстра върджин е най-богатият растителен източник на каротини. То съдържа 10 пъти повече бета-каротин от морковите и 30 пъти повече ликопен от доматите.  В него има повече антиоксиданти от всяко друго масло. Като най-богат източник на токотриенол ( вид витамин Е) червеното палмово масло екстра върджин е незаменим продукт за очите и за запазването на кожата. Токотриенолът забавя остаряването на кожата от слънцето 30 пъти повече от другите витамин видове витамин Е.

Витамин Е и каротините в органичното червено палмово масло екстра върджин спомагат за предпазването на тялото, ума и кожата от процесите на стареене. Те намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и от различни видове рак, предпазват лигавиците на дихателните пътища, намаляват вредния LDL-холестерол и помагат за увеличаване на полезния HDL- холестерол. Червеното палмово масло екстра върджин подпомага успешното усвояване на калция и мазнините, затова се препоръчва на бебета, малки деца и бременни жени.

Използвайте само органични масла, тъй като повечето пестициди и химични вещества се натрупват в мастните тъкани на животните и растенията. Аманпрана повишава хранителната стойност на вашата храна. Малко здравословна мазнина към всяко ястие спомага усвояването на витамините А, Д, Е и К, както и на жизненоважни хранителни вещества като Коензим Q10, липоева киселина, карнитин и каротините.

Всеки литър червено палмово масло екстра върджин на Аманпрана:

  •  е продукт на устойчиво земеделие
  • пази биологичното разнообразие в Колумбия ( птици, животни и растения)
  • носи пари на местни сдружения на малки био фермери, произвеждащи палмово масло
  • запазва 1 дърво в колумбийската джунгла
  • осигурява финансиране за био земеделие, образование, здравеопазване и устойчиво развитие

Съдържание:  100 % органично, нерафинирано червено палмово масло, с естествен аромат и цвят. Наситени мазнини: 50.2% (вкл. Oмега 3 – 0.3%, Oмега 6 – 10.5%, Oмега 9 – 39%). Естествен източник на витамин Е(7x150mg), каротин (20.100mcg), растителни стероли, полифеноли, Коензим Q-10 и лецитин. Без съдържание на въглехидрати, протеин, захар, сол, холестерол, фибри, трансмазнини, глутен и алергични компоненти (EFSA 2003/89/EO).

Подходящо за готвене, пържене и козметични цели.

Не нагрявайте хранителни продукти над 170-  180°C  ( Червеното палмово масло издържа нагряване до 230 °C )

  • Без примеси и добавки.
  • Продукт на Fairtrade
  • Предлага се в опаковки по 325 мл и 1600 мл.
  • Oпаковка: екологична и безвредна: стъклен буркан.
  • Не съдържа трансмазнини.
  • Не съдържа ГМО.
  • Биосертификат BLIK
  • Хранителен състав (на 100 г) - 900 cal, 3742 J
  • Производител: Noble-House nv, B-2900 Schoten, Belgium