Коковита

Коковита е 100 % органично здравословно кокосово масло.  Кокосовото масло се получава като кокосовото месо, добито от кокосовите орехи,  се пресова при високи температури. В процеса на пресоване захарите, които се свързват с белтъчините се карамелизират. След това се отстранява кокосовият и карамелен мирис. Другите органични кокосови масла се рафинират и избелват. При Коковита е отстранен само ароматът. От здравословна гледна точка другите масла при всеки следващ процес загубват важни хранителни вещества. Поради тази причина Коковита е по-здравословно от повечето други обезмирисени кокосови масла, въпреки че по здравословност отстъпва на органичното кокосово масло екстра.

 

Коковита е здравословният вариант за тези, които смятат, че кокосовото масло екстра върджин е прекалено скъпо или не понасят миризмата на кокос. Кокосовото масло винаги е по-добрата алтернатива от другите масла за хранителни цели. Може да се ползва многократно, след като се филтрира при нужда. Коковита може да се използва за здравословно, тъй като е устойчиво на висока температура.

Като органичен продукт Коковита е подходящо и за вашата домашна козметика.

 

Съдържание:  100 % био кокосово масло без кокосов аромат, неизбелено и нерафинирано.  Без съдържание на холестерол и транс-мастни киселини. В течно състояние при 20-30 °C.

  • Коковита е 100% органично масло.
  • Коковита е в стъклени опаковки,тъй като пластмасата мигрира вредни компоненти към съдържанието на продукта.Стъклото 
    е по-добър вариант за околната среда,за Вашето здраве, а и за вкуса на маслото.
  • Коковита няма мирис,което е чудесно,ако не харесвате вкуса на кокосовите орехи.
  • Коковита не е избелвано,нито рафинирано.

 

 

Подходящо за пържене, печене и грижа за тялото.

 

Съхранение: Да се съхранява на сухо и проветливо място.

 

 Екологична и безвредна опаковка: стъклен буркан

 

Производител: Noble-House nv, B-2900 Schoten, Belgium

 

Предлага се в опаковки от 1000мл и 4150 мл.