Лауретана е микробиологично чиста

 

Водата Лауретана е микробиологично чиста – без вредни примеси. Тя e с доказани лечебни свойства  

Водата е жизненоважна за човека. Но каква вода да пием? Водата, която тече от чешмата, е сериозно замърсена с дезинфектанти, пестициди, торове, тежки метали, хормони и др. Ако нямате специални филтри за пречистване на чешмяната вода, препоръчително е да се ориентирате към други варианти.

Бутилираните минерални води не са особено здравословни, поради високото си минерално съдържание. Те натоварват бъбреците и ако се пият продължително време могат да доведат до сериозни хронични проблеми. В някои редки случаи, когато се приемат по лекарско предписание и под наблюдение, могат да помогнат в конкретния случай. Доказано е обаче, че организмът усвоява лесно само вода с ниско минерално съдържание. Ежедневната употреба на вода с повишено съдържание на натрий води до нарушаване обмяната на калция и заболявания на костите.

 

Другият проблем с бутилираните води са пластмасовите бутилки, в които се наливат. Тези опаковки, освен че са неекологични, са и недравословни, както се изясни в последните години.

Лауретана води своето начало от високата 4600 м планина Монте Роса на границата между Швейцария и Италия. Оттам  “най-леката вода в Европа” изтича в дълбоки завои чрез артезианския извор на надморска височина от 1050 метра. 

Скалното водно легло се състои от кварцова гранитна скала, древна геоложка формация. Тя филтрира и предпазва водите на Лауретана срещу възможни примеси, прави я микробиологично чиста и минерализирана в най-ниска степен.

Артезианските извори се изкачват самостоятелно и се считат за зрели, жизнени води. Съгласно холистичните принципни, само водата, която природата доброволно дава на човечеството, трябва да се бутилира. Лауретана се бутилира само с помощта на земната гравитация. Не се използва промишлено изпомпване, което представлява намеса във водните резерви, каквато е  обичайната практика при конвенционалните минерални води.