Лауретана се бутилира само с помощта на земната гравитация

 

 

Лауретана – „най-леката вода в Европа”, се бутилира свободно течаща в Гралия само с помощта  на земната гравитация и без използването на методи за консервиране, като озонова аерация или ултравиолетово облъчване. Бутилирането без изпомпване на налягането съхранява водата Лауретана по уникален начин. Общо от 8  до 10 секунди са необходими за напълване на една бутилка. 

По този начин се запазват оптимално вкусът, качествата и естествената трайност на водата.

На българския пазар водата Лауретана се предлага изключително и само в стъклени бутилки. Пластмасовите и PET опаковки отделят редица вредни вещества, които са опасни за здравето на човека. По последни изследвания един от виновниците за ранното съзряване при децата, както и за хормоналния дисбаланс и някои ракови образувания при възрастните, е отделяният от пластмасата бисфенол А (BPA), който притежава действие, подобно на това на женския хормон естроген в човешкия организъм. 

Стъклото не отделя вредни вещества, рециклира се и е приложимо за многократна употреба, без да е опасно за здравето.

 

Health line.BG и LAURETANA предлагат вариант замяна на амбалажа и една бутилка се използва многократно. Това не само пази околната среда, но и спестява пари за опаковки, което е изгодно и за нашите клиенти.