Най-леката вода

 

С минерализация само 14 мг на литър!

Водата представлява основна част от всяко живо същество, основен жизнен елемент за растенията, животните и хората.

Тя заема около 71% от повърхността на Земята с обем от приблизително 1450 млн. кубически километра. Въпреки това, питейната вода е по-малко от един милион кубически километра.

Ето защо водата е много ценна. Но не всяка вода е полезна за нас. От вода до вода има огромна разлика.

Лауретана е алпийска изворна вода от италианската планина Монте Роса от артезиански извор с надморска височина 1050м. Тя се бутилира течаща свободно само с помощта на гравитацията – без изпомпване и консервиране като озониране, хлориране или ултравиолетово облъчване. По този начин се запазват оптимално качествата, вкусът и естествената трайност на водата.

Водата има жизненоважно значение за човека.

Съдържанието на вода в организма на човек е пряко свързано  с неговото здраве и физиологични процеси.  Който пие много вода, живее по-дълго, по-здравословно и запазва младостта и красотата си. Лимонадата, шейковете и подсладените напитки, като кафето и чаят, не  доставят вода на тялото – напротив, те го дехидратират и утежняват допълнително с консерванти и оцветители.

Основната задача, която изпълнява водата в нашето тяло е да регулира обмяната на веществата. Съвременната медицина приписва на водата с ниско съдържание  на минерали свойството да елиминира метаболитните отпадъчни продукти на организма. Конвенционалната вода съдържа около 500-1000 милиграма разтворени вещества. Лауретана с нейните 14 мг на литър  е най-леката вода в Европа. В нейното минерално съдържание липсват следи от елементи като уран, арсен и други тежки метали, както и 0% съдържание на флуор. Предвид това Лауретана е изключително подходяща за консумация от бебета, деца и при приготвяне на храни за тях.

Здравословното въздействие и усвояване на слабоминерализираната вода Лауретана е клинично доказано. Последните данни от проучванията в Университета в Торино потвърждават изключителната полза от “най-леката вода в Европа”.

Благодарение на ниското си минерално съдържание, Лауретана спомага за отделянето на пикочна киселина от организма, подсилва диурезата, понижава систоличното кръвно налягане, помага при венозен застой и отоци, подпомага храносмилателната функция и показва добра смилаемост и съвместимост. Затова тя се препоръчва при  бъбречни проблеми, високо кръвно налягане, атеросклероза, подагра, диабет, мигрена и дори при целулит.

Водата Лауретана е микробиологично чиста – без вредни примеси и с доказани лечебни свойства.

Оптимална е при диети – с ниско съдържание на натрий и при прием и производство на хомеопатични лекарства.

 

Лауретана е изключително подходяща при приготвяне на храни и директна консумация от бебета и деца. Тя е идеалната вода  за всяка възраст и всеки ден!