„Водата и солта – първоизточник на живота”

 

За радост на всички холистично ориентирани читатели нова книга с ценна информация се появи на българския пазар. „ Водата и солта – първоизточник на живота” за кратко време стана световен бестселър. Автори са Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел, a книгата видя бял свят у нас чрез издателство Зенит. В нея авторите описват разработките си - плод на дългогодишната им работа в техните области и дават практични насоки как да разпознаваме водата с примеси и как да използваме ефективно хималайската сол за лечебни цели.

Те изваждат на бял свят забравените знания и ни запознават с разнообразните възможности за лечение посредством вода и сол на заболявания като : акне, безсъние, болки в ставите, екзема, остеопороза, проблеми с бъбреците и др.

Ефектите от такова лечение са възстановяване на физическото и душевното равновесие, повишаване на доброто разположение на духа, разширяване на съзнанието, постигане на безгранична енергия.

Кои са Петер Ферейра и д-р Барбара Хендел

Петер Ферейра ( род. 1965 г.) е биофизик и има множество научноизследователски разработки за биофизичните взаимовръзки на елементите вода и сол. Той проучва водата и солта в редица институти по биофизични изследвания в Германия, Австрия и Швейцария. Вегетарианец, възпитан от малък в холистичните принципи, той посвещава живота си в изследване на етичните и метафизични принципи на съзнанието и се стреми да представи сложните взаимовръзки, които открива между жизнеността и съзнанието по достъпен начин пред широката аудитория чрез научни доклади и телевизионни изяви.

Д-р Барбара Хендел е завършила медицина в Мюнхенския университет „Лудвиг Максимилиан” и е известна като една от водещите холистични лечителки. Има натрупан над 20-годишен опит в областта на холистичната медицина и диетологията. От 1993 до 2002 ръководи клиника за биологично-регулативни терапии, здравна профилактика и рехабилитация, комбинирайки медицинските си познания с опита си в природолечението. Автор е на редица бестселъри на здравна тематика.

„Водата и солта – първоизточник на живота”

Ако се интересувате от здравето си и се стремите да се придържате към естествения начин на живот, книгата „Водата и солта – първоизточник на живота” ще ви стане ценен помощник. В нея се съдържат полезни съвети и рецепти, които определено ще подобрят физическото и менталното ви здраве.

Всички знаем, че животът се е зародил във водата. Около 70% от телата ни се състоят от вода, при бебетата – около 85%. Без храна можем да издържим до 50 дни ( Дори се оказва, че някои хора живеят практически без храна. Наричат ги бретарианци.), без вода- само броени дни.

Основното послание на книгата е, никога да не забравяме от какво сме съставени, ако искаме да сме здрави. Водата и солта са градивните елементи на чудото „живот”. Авторите изрично правят уговорка, че става дума не за обикновената готварска сол, а за хималайската сол. В книгата са дадени редица съвети за най-прости, но ефективни процедури с вода и сол. И както често се случва, се стига до преоткриване на добре забравеното старо, но извечно знание. Четейки тази книга читателят се превръща в изследовател, в откривател, жаден за знания, жаден за... вода!