Heimgart Стартов Комплект за Микрорастения (Поници)

Продуктов код 30596

Изчерпан

89,90 лв.
с вкл. 20% ДДС, без. Стойност на доставката
Условия за доставка и връщане
 • Право за връщане в 14-дневен срок
 •  
 •  
Методи за плащане payment

Повече информация

 • Информация за продукта

  Алтернатива на кълновете са пониците - миниатюрни зелени растения, които също като кълновете са концентриран източник на ензими, витамини и полезни вещества. Микрорастенията са суперхрана, в която концентрацията на нутриенти е в пъти по-голяма, отколкото в напълно развитите растения.
  Могат да бъдат използвани в салати, сандвичи, със зеленчуци, риба или месо - в суров, непреработен вид.

  Нашият стартов комплект съдържа всичко необходимо, за да започнете да отглеждате микрорастения (поници, микрозеленини): порцеланова купа на Seltmann Weiden и вложка от неръждаема стомана. И за да можете веднага да започнете да отглеждате здравословни поници към стартовия комплект са включени две органично сертифицирани подложки за семена. След като бъдат напоени с вода, подложките започват да развиват малки листенца само за няколко дни. Дори и използван само като декорация, младият разсад ще внесе разнообразие, креативност и свежест в дома ви. А със сортове като рукола, градински кресон, броколи, синап/горчица, червено зеле и репички, гарантирано ще има по нещо за всеки вкус.

  Как да отгледате микрорастения в няколко стъпки:
  1. Напълнете порцелановата купа с вода до посоченото място.
  2. Поставете подложките със семена в поставката от неръждаема стомана, сложете я в купата и отгоре затворете с двата култивиращи капака, включени в комплекта.
  3. Оставете така покритите семена да се развиват на стайна температура за поне 3 дни.
  4. В момента, в който пониците порастнат дотолкова, че да отворят капаците върху купата (обикновено в рамките на 3-4 дни), можете да отстраните капаците напълно. Слънчевата светлина ще помогне на микрорастенията да добият зелен цвят (хлорофил).
  5. След 5-7 дни вашите поници ще са напълно готови за консумация.

  Съвети за почистване:
  Порцелановата купа и вложката от неръждаема стомана могат да бъдат почистени в съдомиялна машина и да се използват многократно. Подложките за семена могат да бъдат компостирани.

  Включени в комплекта:
  1 х порцеланова купа;
  1 х вложка от неръждаема стомана;
  2 х органично сертифицирани подложки със семена + култивационни капака;
  1 х инструкции за употреба;
  Размери: 17.6 x 13.4 x 6 cм.
  Тегло: 1.4 кг.
  Произведени в Германия.

 • Атрибути

  Няма посочени атрибути