Volvox Пигмент Оранжево 75 гр.

Продуктов код 1-2421

В Наличност

23,90 лв. 75 g (1 kg = 318,67 лв.)
с вкл. 20% ДДС, без. Стойност на доставката
Условия за доставка и връщане
  • Право за връщане в 14-дневен срок
  •  
  •  
Методи за плащане payment

Повече информация

  • Информация за продукта

    Техническа листовка с указания януари 2007 г.

    1.Кратко описание
    Пигментите Volvox са неразтворими оцветяващи силикатни или оксидни цветни пигменти в прахообразна форма.

    2.Съдържание
    75 г (*50 г) Арт.-№ 1-2011 – 1-2561
    500 г (*400 г) Арт.-№ 1-2013 – 1-2563
    По-големи баки с боя при запитване.

    3.Покривност
    Тъй като пигментите са универсално приложими, то покривността се определя според съответната среда.


    4.Разредител
    В зависимост от употребата пигментът трябва да се разтвори със съответния оцветяващ продукт (виж също 9)

    5.Време за изсъхване
    В зависимост от разредителя.

    6.Области на приложение
    Пигментите се прилагат универсално в най-различните цветови системи. С тях могат да бъдат тонирани боите за стени или маслените бои или да се произвеждат бои за лазурни, декоративни техники за боядисване с лек натиск с гъба, с щампа и с впръскване (виж Техническите информационни листовки към отделните техники). Бои за боядисване с ръце (с пръсти): разтворени пигменти, разбъркват се в обикновено лепило за тапети Volvox, получават се бои за оцветяване с пръсти. Лепилото за тапети трябва да се регулира енергично. Други области на приложение: оцветяване на домашно приготвен пластилин за игра.

    7.Свойства, респективно методи за производство
    Производството на минерални пигменти се извършва по класически, механични методи. Минералите се разграждат по миньорски техники, след това се пречистват, изсушават и накрая фино се смилат. Степента на чистота и фиността на смилане накрая са решаващите критерии за по-късните възможности за обработка. В това отношение пигментите Volvox отговарят на най-високите изисквания. Ултрамариновите пигменти са глини, които се изпичат заедно със сяра при високи температури. Пигменти от полупрозрачен минерал шпинел и от природния титанов двуокис рутил образуват кристални структури, в които металите се вмъкват неразтворимо, при което възниква техният съответен цветен оттенък (цвят). Червените пигменти са рутили, разкрасени с оцветител за храни. Ефектните пигменти са топлинно обработени минерални слюди. Кралското златисто се състои от стрит бронз. Всички пигменти не съдържат отровни тежки метали. В зависимост от употребата си пигментът може да окисли кралското жълто.

    8. Указания за обработка
    Пигментите винаги трябва да се разбъркват със средата, която трябва да бъде оцветена. При водоустойчиви системи пигментите могат да се разтварят с вода.
    Указание:
    Във водни системи при използването на тосканска охра веронска зелена пръст и абаносово черно към водата за разбъркване трябва да се добави малко препарат за миене на съдове за навлажняване и леко намокряне.
    При маслени системи се препоръчва пигментите да се разбъркват с разредител Volvox, при силикатни бои – с силикатен грунд Volvox. Маслени бои: за производството на маслена боя пигментите се стриват с масло и се навлажняват леко, след това пигментите се стриват обилно в масло, респективно в лак, което се извършва като се използват плочи за стриване или стриването става в хаван. Чак когато се получи абсолютно гладка паста боята е готова за употреба. За оцветяване на лазурни покрития и лакове (на маслена основа) или на безир от ленено масло винаги първо трябва да се създаде пигментна паста със съответната оцветима среда, виж маслени бои. Тонираща боя (за смекчаване на тона): Във връзка с казеиновата боя за стени Volvox или с дисперсионните (латексови) бои Volvox се постигат трайни, цветни покрития за стени. Желаното количество пигменти предварително да се разбърка добре с около 0,1 л вода. Така разтворените пигменти трябва да се оставят да постоят няколко часа и често да се разклащат.
    Указание:
    При силно оцветяващи пигменти, напр. желязно оксидно червено, полупрозрачно спинелно зелено, могат да се появят неравномерности в боята под формата на облаци, респективно на ивици. За да се избегне това до голяма степен, разбъркването и окончателното нанасяне на боята трябва да се извършват внимателно. Ефектните и металните пигменти по принцип трябва да се нанасят като последен слой с лазурен сгъстител, за да получат светоотразителните си свойства. Тези пигменти загубват отражателната си способност, ако се разбъркат в бяла боя за стени. Манганово виолетовото трябва веднага да се обработи след поставяне в един цвят или в лазурен сгъстител, тъй като манганово виолетовото се разпада в течна среда за няколко часа и става кафяво. Картончето с цветната мостра показва пример за цвят (3 плика с пигмент, т.е. 225 г/*150 г на 4 кг казеинова боя). Пигментите са смесими и един с друг. За съставянето на лазурни покрития за стени с пигменти виж сухо вещество лазурни сгъстяващи вещества, респективно информациите за техниките за лазурните покрития. Видовете цветове и абсорбирането на мазнини: Абсорбирането на мазнини показва, какъв процент ленено масло отнесено към теглото на пигмента е нужно, за да се свърже в остатъчна степен съответният вид пигмент.

    Охра 50-60%
    Сиена 100%
    Железен оксид 40-50%
    Зелена пръст 80%
    Шистово сиво 50%
    Умбра 50-70%
    Ултрамарин 30-40%
    Указание:
    Ултрамариновите пигменти не са подходящи за химически кисели среди.
    9.Инструменти
    За почистване на инструментите виж суха маса на съответните оцветяващи продукти.

    10.Съхранение
    На сухо, незамръзващо място.

    11.Състав
    Естествени почви, ултрамарини, пигменти със спинелна или рутилна структура, смлян метален прах.

    12. Указания за безопасност
    Техническите предпоставки на работното място трябва да се спазват при продуктите, които представляват фин прах. Пигментът кралско златно е възпламеним, резервоарите, в които се съхранява да бъдат сухи и плътно затворени. За загасяване да се използва пясък, а не вода. Също и неотровни средства за боядисване да се държат далече от деца.

    13.Отвеждане на отпадъците
    Отвеждането на отпадъци се осъществява в съответствие с местните наредби.

    14.Предписания съгласно Наредбата за летливи органични съединения Наредба за летливи органични съединения –съдържание (г / л): 0
    Категория: а
    Тип: водоустойчив
    Гранични стойности за максимално съдържание според Наредбата за летливите органични съединения:
    Степен І от 01.01.2007 (г/л): 75
    Степен ІІ от 01.01.2010 (г/л): 30

  • Атрибути

    Няма посочени атрибути

ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ