AmanPrana Бамбукова Сол Супер Фина БИО 110гр

Продуктов код 49452

Изчерпан

24,50 лв. 110 g (1 kg = 222,73 лв.)
с вкл. 20% ДДС, без. Стойност на доставката
Условия за доставка и връщане
  • Право за връщане в 14-дневен срок
  •  
  •  
Методи за плащане payment

Повече информация

  • Информация за продукта

    1 път изпечен, специален сорт корейска бамбукова сол (супер фина).

    Бамбуковата сол се получава чрез затваряне на морска сол, добита от Жълто море в Корея, в кухи бамбукови стeбла. Стeблата се запечатват в двата края с богата на минерали глина и се пекат с борова дървесина в гореща фурна. Бамбукът изгаря до пепел, оставяйки след себе си бели колони сол, които се разбиват на парчета. Тази бамбукова сол се пече 1 път в гореща фурна и след това се натрошава до много фина сол, почти на прах. Този ръчен метод на производство се използава с лечебна цел от монасите повече от 1000г.

    Бамбуковата сол се пече 1, 2 или 9 пъти, като при всеки следващ път качеството й се повишава. При процеса се отстраняват повечето примеси и концентрацията на минерали в солта се увеличава. Цветът също става все по-тъмен и по-тъмен. Печена 9 пъти бамбукова сол се нарича "лилава сол". Нужни са 3 години, за да се изпече бамбукова сол 9 пъти!

    Употреба, според броя изпичане:

    1 път печена – много фина, почти на прах. Идеална като кухненска или трапезна сол. Също така, лесно може да се превърне във физиологичен разтвор. Много подходяща за ферментиране на сурови зеленчуци.
    2 пъти печена - фина, подобна на fleur de sel. За поръсване на ястия и салати.
    9 пъти печена - предлага се на големи и много едри зърна (лилава сол). Най-скъпия вид бамбукова сол. Тези едри бамбукови кристали са идеални като хранителна добавка за смучене, насищайки директно организма с всички полезни минерали и нутриенти.

    На вкус бамбуковата сол e доста солена и е много повече от ароматна подправка. Това е лесен и естествен начин да добавяте допълнителна хранителна сила към храната си всеки ден.

    Директни приложения:
    • Поръсете я върху храната си или смучете кристалите сол като бонбони.
    • Можете да направите солен разтвор от бамбукова сол, за да изплакнете очите, носа или устата.
    • Или измийте зъбите си с нея.
    • За раздразнена кожа: напръскайте малко сол, разтворена във вода, върху кожата.
    • Във ваната: сложете 3 супени лъжици фина бамбукова сол във вашата вана за дълбоко релаксиращо усещане.

    Хранителни стойности на 100гр: енергия Kj - 0гр.; енергия kcal - 0гр.; мазнини, от които наситени мастни киселини - 0гр.; въглехидрати, от които захари - 6 гр.; фибри - 0гр, протеини - 0гр.; сол - 100гр.

  • Атрибути
    Разфасовка: 110 гр

ЩЕ ХАРЕСАТЕ ОЩЕ